Home > Motorsport > Store konkurranser i rally

Store konkurranser i rally

September 1st, 2015

shutterstock_143797072

Rally kjøres som regel med fabrikkproduserte biler, og dette ser produsentene på som en fordel, ettersom deltakelse i et rally kan være god reklame. I starten var det mange rallyer som handlet om å vise fram bilenes kvalitet og holdbarhet, og flere fabrikanter bruker fortsatt lange og utfordrende rallyer til å teste nye bilmodeller. Rally Dakar er et godt eksempel på dette. Dette rallyet regnes som verdens hardeste rally, og både førere og biler får virkelig kjørt seg. Dermed er rallyet også en fin anledning til å teste bilene under tøffe forhold.

VM i rally er en annen stor konkurranse. Her går det først og fremst ut på å vinne, men fabrikantene kan også teste ut nye biler og nye løsninger under VM-rundene. De store fabrikklagene legger vekt på å teste og forbedre bilene mellom sesongene. VM (WRC) er det mest prestisjefylte mesterskapet innen rally.

I tillegg til VM kjøres det internasjonale mesterskap i rally både i Europa og Asia/Stillehavsregionen. Sør-Amerika har også et eget mesterskap, og rally er veldig populært i de søramerikanske landene. De fleste land i Europa og Nord- og Sør-Amerika har egne, nasjonale mesterskap. Det samme gjelder for Australia, New Zealand og enkelte land i Afrika og Asia. Både VM og andre regionale og nasjonale mesterskap kjøres som en serie enkeltløp der resultatene legges sammen. Det har også vært kjørt ekstremt lange rallyer gjennom årene, blant annet et rally verden rundt, og et rally fra London til Australia, men disse rallyene har vært enkeltstående hendelser.

Categories: Motorsport Tags: