Home > Motorsport > Store bilmerker innen rallysporten

Store bilmerker innen rallysporten

September 1st, 2015

shutterstock_187882622

Flere kjente bilprodusenter konkurrerer i WRC. De store fabrikklagene ser på dette som god markedsføring, og det er viktig å vinne løp. Lagene konkurrerer både om førermesterskapet og om konstruktørmesterskapet, og begge deler er like viktig for fabrikklagene. Tre bilprodusenter som deltar i rally-VM er Volkswagen, Citroën og Hyundai. Hyundai deltok i VM for første gang i 1998, da i klassen F2. I år 2000 debuterte de i hovedklassen, og hadde et eget fabrikklag i mesterskapet til og med sesongen 2003. Da trakk de seg på grunn av økonomiske problemer. I 2014 var Hyundai tilbake igjen i VM, med kjente førere som Thierry Neuville og Chris Atkinson i stallen.

Citroën har deltatt i WRC siden år 2000. De har vunnet åtte konstruktørmesterskap og ni førermesterskap. De hadde størst suksess da franske Sébastien Loeb kjørte for dem, men de gjør det også bra nå, med førerne Kris Meeke og Mads Østberg. Østberg er den av lagets førere som er best plassert i sammendraget sesongen 2015, og han kan kanskje sikre seg en pallplass sammenlagt, dersom han fortsetter den gode kjøringen.

Volkswagen er regjerende verdensmester både på førersiden og i konstruktørmesterskapet. De har Sébastien Ogier og Jari-Matti Latvala som førere, i tillegg til norske Andreas Mikkelsen. Det tyske laget har konkurrert i WRC siden 1978, men trakk seg fra rally-VM i 1990. I 2011 kom de tilbake igjen, og har sikret seg både førertittelen og konstruktørtittelen de to siste sesongene. Også i sesongen 2015 leder de stort, og kan ta en ny dobbeltseier.

Categories: Motorsport Tags: